Gå till innehåll

Alla på snö

Alla på snö

Låna utrustning i Alla på snö-banken

Barnben med längdskidor

Att ha tillgång till skidutrustning är en förutsättning för att kunna upptäcka hur roligt det är att åka på snö. För att fler ska få möjlighet att prova har vi skapat Alla på snö-banken (APS-banken) där vi kostnadsfritt lånar ut utrustning för längdskidåkning.

APS-banken är en ny satsning där grundskolor, grundsärskolor, fritidshem och Svenska Skidförbundets föreningar kostnadsfritt kan låna skidutrustning.

Satsningen har precis startat och denna första säsong kommer APS-banken finnas i Sandviken, Östersund och Umeå, men vi siktar förstås på att utöka till många fler orter.

Så här fungerar det

Grundskolor, grundsärskolor och fritidshem

Låna utrustning under en period för att åka längdskidor på skolgården eller i närområdet.

  1. Klassläraren, fritidspedagogen eller idrottsläraren bokar en uppsättning skidor för sin avdelning via APS-bankens kontaktpersoner för respektive kommun.
  2. Skolan/fritidshemmen kommer överens om tid för upphämtning av materialet.
  3. Efter att låneperioden är över lämnas skidorna, i samråd med kontaktpersonen, tillbaka till APS-banken. Alternativt att skolorna lämnar över sinsemellan.

Skidklubb/-förening

Som lokal skidklubb/-förening i Sandviken, Östersund eller Umeå kan ni kontakta APS-banken för att låna utrustning så att ni kan erbjuda barn och ungdomar kostnadsfri åkning efter skol- och fritidstid.

Vår ambition är att ni ska kunna låna utrustning för att arrangera tävlingar eller träningar med "drop-in funktion".

Senast uppdaterad
2022-12-21
Publicerad
2022-12-21
Skribent
Lotte Jernberg, SSF
Kontaktperson
Katarina Fahlén
katarina.fahlen@skidor.com

Alla på snö sponsorer