Gå till innehåll

SSF

RSS-exponeringar

Dessa nyhetsmoduler används för att exponera RSS-flöden.

OBS! lägg till det nya arkivet i samtliga nyhetsmoduler vid nytt år.

För att hämta RSS-länken:

 1. I varje layout finns en nyhetsmodul. Högerklickar på t.ex. nyhetsmodulen i layouten som heter ”Layout-Alpint”
 2. Klickar på Inställningar -> RSS och Kopiera länken som finns under rubriken RSS-länk.

 

RSS för Svenska Skidförbundet


 • Blå himmel med snö i förgrunden och Svenska Skidförbundets logotyp.
  Skidor och snowboard toppar idrottsintresset i Sverige
  Svenska folkets intresse för Svenska Skidförbundets idrotter är stort. Upplevelseinstitutets Sportnavigator visar att 46 procent är intresserade av minst en av förbundets grenar. Det gör att skidförbundet ligger i topp när svenska folket väljer vilka idrotter de är mest intresserade av att följa i medier, på plats på tävlingar eller evenemang.
  Läs mer


 • Kom ihåg att ansöka om LOK-stöd
  Ansök om LOK-stöd för aktiviteter genomförda hösten 2023 senast 25 februari via IdrottOnline. Viktig information om närvaroregistrering.
  Läs mer

 • Majestic hotel
  Internationella skid- och snowboardförbundet firar 100 år
  Under skididrottens "barndom" skilde sig regler och praxis betydligt mellan de tre nordiska länderna, vilket gav upphov till tvister vid gemensamma möten. Även utanför Norden började skidåkningen ta fart, det blev allt mer klart att det behövdes internationella tävlingsregler.
  Läs mer

 • Porträttbild Tom Manselin
  Tom Manselin ny antidopningsansvarig
  Svenska Skidförbundet är glada över att presentera Tom Manselin som ny antidopningsansvarig. Med en imponerande bakgrund som spänner över utbildning på Gymnastik- och idrottshögskolan (GIH), forskning vid Karolinska Institutet och Stanford University, samt praktisk erfarenhet från idrottens frontlinjer, är Tom en stor tillgång för svensk skid- och snowboardåkning.
  Läs mer

 • Josefine Enqvist och Alfons Peterson har startat nätverket för Unga ledare på snö. Foto: SSF.
  Ny arbetsgrupp – Nätverk för Unga ledare på snö
  Unga vet bäst vad unga vill! Är du mellan 14–25 år och vill vara med och påverka svensk skid- och snowboardidrott? Då ska du anmäl dig till den idrottsöverskridande arbetsgruppen för unga ledare på snö.
  Läs mer

 • Foto: SSF/Daniel Bernstål.
  Spara tid och pengar – fira sportlov i hemma-anläggningen
  Sportlovsveckorna närmar sig med stormsteg och det är hög tid att planera årets skid- eller snowboardresa. Men resan behöver inte gå långt – från Vångabacken i Skåne till Riksgränsen i Norrbotten finns massor av skidanläggningar i Sverige – varför inte fira sportlovet i ditt närmaste skidspår eller hemmabacke.
  Läs mer

 • Glada barn från från Norrköpings Skidklubb (NSK). Foto: NSK.
  Trygg idrott med Norrköpings Skidklubb – ”barnen ska ha en plats där de känner sig hemma”
  I Norrköpings Skidklubb (NSK) står trygg idrott i centrum, där varje medlem ska känna sig välkommen oavsett ålder eller nivå. Här är engagemang och gemenskap nyckelord som genomsyrar verksamheten, där de själva äger och driver Yxbacken, som får de aktiva att känna sig som hemma.
  Läs mer

 • Anläggningsforum tema World Snow Day.
  Anläggningsforum – Alvesta kommun om utveckling av anläggningar
  Häng med på nästa digitala anläggningsforum då Alvesta kommun delar med sig av sina erfarenheter kring samarbete, visioner och utveckling av skidanläggningar.
  Läs mer

 • Svenska Skidförbundets samtliga medaljörer. Foto: Bildbyrån.
  Tio medaljer för skidåkarna vid världsungdoms-OS 2024
  Tre guld-, fyra silver- och tre bronsmedaljer samt en rad fantastiska prestationer blev resultatet för Svenska Skidförbundets (SSF) deltagare vid världsungdoms-OS i Gangwon, Sydkorea. Av den svenska truppens totalt elva medaljerna togs hela tio av SSF aktiva, vilken bedrift.
  Läs mer

 • Foto: Myrvikens Skol IF.
  Rörelseglädje i fokus när Myrvikens Skol IF arrangerar Skolmästerskap i slopestyle
  Varje år arrangerar Myrvikens Skol IF skolmästerskapen i slopestyle. Skolmästerskapen är inte bara ett utmärkt arrangemang för att få fler barn och ungdomar att hitta till freeski- och snowboardåkning utan även en perfekt introduktion till föreningslivet. Så gör som VM-guldmedaljören Oliwer Magnusson – delta i skolmästerskapen i slopestyle.
  Läs mer

RSS för Alpint • USA-turnén fortsätter för herrarna – Hörnblad tävlar i Kvitfjell
  Störtlopp och super G väntar på norsk mark för Lisa Hörnblad kommande helg medan herrarna fortsätter sin USA-turné till Aspen. Där körs dubbla storslalom, fredag och lördag innan söndagens slalom avslutar USA-vistelsen för denna gång.
  Läs mer


 • Svenska Skidförbundet kartlägger alpin verksamhet
  Den alpina skidåkningen i Sverige har en stark position som en av Sveriges mest populära idrotter. Det finns ett starkt engagemang på alla nivåer men precis som i de flesta verksamheter finns både förbättringsområden och potential att utvecklas ännu mer. Därför gör Svenska Skidförbundet en kartläggning av den alpina verksamheten från ungdoms- och junior- till landslagsverksamhet.
  Läs mer


 • Västerbottens folkhögskola + Svenska Skidförbundet = unik alpin tränarutbildning
  Västerbottens folkhögskola och Svenska Skidförbundet, samarbetar om en ny tränarutbildning för dig som vill kombinera studier och jobb. Om du drömmer om att jobba som alpin skidtränare i framtiden kan detta vara ett steg i rätt riktning.
  Läs mer


 • Fyra herrar till Palisades Tahoe – Super G väntar Hörnblad i Val di Fassa
  En späckad tävlinghelg väntar med storslalom och slalom för världscupherrarna i Palisades Tahoe och dubbla super G för Lisa Hörnblad i Val di Fassa. Herrlaget har landat i Kalifornien och det ser ut att bli tävlingar i tuffa förhållanden.
  Läs mer


 • Sveriges alpina elitserie kommer till Åre 15-16 februari
  Svenska Spel Alpine Elite Tour, Sveriges högsta alpina serie, är inne på sin femte etapp av sju och då är det super G i Åre som står på programmet. – Det är 200 poäng som står på spel i en serie som visar vem som är den mest mångsidiga åkaren för säsongen, säger Viktor Andersson
  Läs mer


 • Ansökan till posgymnasial utbildning öppnar
  Den som vill kombinera sin alpina satsning med studier på högskole- och universitetsnivå kan göra det via Svenska Skidförbundets, SSF, postgymnasiala verksamheter. Ansökan inför säsongen 2024/2025 är öppen från 15 februari till 1 mars.
  Läs mer


 • Dubbla störtlopp och super G väntar för Hörnblad i Crans Montana
  Efter inställda tävlingar i Garmisch-Partenkirchen som ersattes med Europacuptävlingar laddar Lisa Hörnblad för dubbla störtlopp och super G i schweiziska Crans Montana.
  Läs mer


 • Dubbla slalom och storslalom väntar: ”Går från klarhet till klarhet”
  Soldeu och Bansko bjuder på storslalom och slalom för damer och herrar kommande helg. På damsidan får vi se Moa Boström Müssener även i storslalomen och det gäller också Fabian Ax Swartz som tar sig an Bansko efter två toppdagar i Gstaad.
  Läs mer


 • Öhlund och Ax Swartz tar JVM-brons i slalom och storslalom
  Det blev en toppavslutning på Junior-VM i Frankrike för det svenska laget som, efter flera individuella topplaceringar och silver i lagtävlingen, avslutar med brons för Fabian Ax Swartz i storslalom och Cornelia Öhlund i slalom.
  Läs mer


 • Sverige tar JVM-silver i lagparallellen
  Lucas Kongsholm, Cornelia Öhlund, Liza Backlund och Emil Nyberg säkrade silver i lagprarallellen på Junior-VM i Portes du Soleil efter en spännande final mot Norge.
  Läs mer

RSS för Backhoppning


 • Rickard Nyström och Tobias Fröier
  Rickard och Tobias samlade erfarenheter för framtiden
  Under årets junior-VM i backhoppning, som ägde rum i slovenska Planica, fanns två unga talanger, Tobias Fröijer och Rikard Nyström, på plats. Med olika erfarenheter och mål i bagaget gick de båda hopparna in i tävlingen med en stark vilja att göra sitt bästa och att lära av andra.
  Läs mer

 • Glädje och gemenskap på kvällsträningen. Foto: Sollefteå GIF Backhopparna.
  Sollefteå GIF Backhopparna slår rekord i antal nya hoppare
  Ett helt sekel efter att VM i backhoppning arrangerades i Sollefteå är sporten populärare än någonsin. Ett 30 tal barn från fyra år och uppåt tar sig an hoppbackarna och får upptäcka den magiska känslan av att sväva ovan mark. Jerker de Wall och Britt-Marie Flemström berättar om Sollefteå GIF Backhopparnas framgångssaga.
  Läs mer

 • Backhopparen Jenny Forsberg.
  Jennys spännande JVM-debut
  För allra första gången fick, 16-åriga Jenny Forsberg, tävlandes för Sollentuna BHK, möjlighet att delta under junior-VM i Nordiska skidgrenar, där backhoppning ingår. En resa som gav mersmak och många värdefulla erfarenheter för framtiden.
  Läs mer

 • Frida Westman i Japan
  En hälsning från Frida Westman
  Vår bästa backhoppare på många år, Frida Westman, skickar en hälsning och delar med sig några rader om plugget, träningen och vägen tillbaka från rehabiliteringen.
  Läs mer

 • Tre backhoppare som åker till JVM
  Sverige skickar tre hoppare till JVM i Planica
  För första gången sedan 2005 skickar Sverige tre hoppare till junior-VM. Dessa är Jenny Forsberg och Rickard Nyström, båda från Sollentuna BHK, samt Tobias Fröier, IF Friska Viljor.
  Läs mer

 • Frida Westman hoppar under en tävling. Foto: Bildbyrån.
  Frida Westman korsbandsskadad – missar säsongen
  Backhopparstjärnan Frida Westmans säsong är över innan den ens har börjat. Det var under träning i Trondheim som Frida föll i landningen och det ville sig inte bättre än att främre korsbandet skadades. Men Frida är stark och siktar på att vara tillbaka till VM-säsongen 2024/2025.
  Läs mer

 • Svensk backhopparen Frida Westman. Foto: Bildbyrån.
  Frida Westman inleder svensk-norskt samarbete för framtida segrar
  Från och med säsongen 2023/2024 inleder det svenska backhoppningslöftet Frida Westman ett nytt spännande samarbete. Svenska Skidförbundet har tillsammans med det Norska Skidförbundet kommit fram till ett avtal som innebär att Westman kommer träna, resa och bo med det norska landslaget.
  Läs mer

 • Cooperating Nations i Planica, Slovenien.
  Svensk backhoppning med i internationellt framgångsrikt samarbete
  För tredje året i rad genomfördes Cooperating Nations i Planica, Slovenien. Svensk backhoppning, med Marit Stub Nybelius i spetsen, hade en framträdande roll i det framgångsrika samarbetet som ska lyfta mindre nationer i backhoppningsvärlden.
  Läs mer

 • Backhoppning VM Planica
  Svensk domare under VM i Planica
  I år har VM i backhoppning svenskt i domarstaben. Marit Stub Nybelius som med lång erfarenhet av arbetet som internationell domare, jobbar i år med att döma backhoppning och nordisk kombination i Planica tillsammans med andra internationella domare. Ett givande men intressant arbete.
  Läs mer

 • Frida Westman. Foto: Bildbyrån.
  Westman avstår VM i Planica
  Förhoppningar fanns att den nya backhopparstjärnan Frida Westman skulle känna sig återställd nog för att delta i världsmästerskapen i Planica. Nu kommer dock beskedet att Westman avstår från att hoppa i VM.
  Läs mer

RSS för Freeski


 • Martin Nordqvist, RISK, tilldelades Svenska Spels Hejapris. Foto: Andreas Sjöbeck.
  Efter skadan: Martin Nordqvist tillbaka på pallen – vann SST och tilldelades Hejapriset
  Förra säsongen förstördes av skada, men nu är Martin Nordqvist tillbaka på toppen av prispallen igen. Kirunaåkaren vann helgens fjärde deltävling av Swedish Slopestyle Tour där han även tilldelades Svenska Spels Hejapris på 10 000 kronor. Prispengarna väljer han att dela med sin klubb Riksgränsen snowboard- och skidklubb (RISK).
  Läs mer

 • Landslaget hälsar på. Foto: Daniel Bernstål.
  Landslaget hälsar på – häng med freeskistjärnorna i din hemmapark
  Under vecka 9 reser freeskilandslaget runt i landet och hälsar på dig i din hemmapark när de besöker Bålsta, Uppsala, Norrtälje och slutligen Bollnäs. Ta chansen att träffa dina idoler och häng i parken med några av världens bästa freeskiåkare.
  Läs mer

 • Oliwer Magnusson på världscupen i Mammoth Mountain, USA. Foto: FIS.
  Oliwer Magnusson tia på världscupen i slopestyle – satte nytt trick i finalen
  Under lördagskvällen svensk tid var det äntligen dags för freeskiåkarnas tredje världscuptävling i slopestyle för säsongen. Efter en maxad dag med både kval och final slutade Oliwer Magnusson, Östersund Frösö SLK, på en tionde plats efter att ha ställt ner ett nytt trick i finalen.
  Läs mer

 • Estrid Fahlén tilldelades Svenska Spels Hejapris under SST i Skellefteå. Foto: Albin Johansson.
  Estrid Fahlén välförtjänt Hejaprisvinnare – delar prispengarna med UHSK Freeskiing
  Efter lördagens big air-tävling på Swedish Slopestyle Tour i Skellefteå gick Estrid Fahlén hem med både vinsten i seniorklassen och Svenska Spels Hejapris. Prispengarna delar hon med hemmaklubben UHSK Freeskiing och deras ungdomsverksamhet som betyder mycket för Estrid Fahlén.
  Läs mer

 • Herrarnas pall i Knuckle Huck. Fr.v. Henrik Harlaut, Colby Stevenson och Jesper Tjäder. Foto: Joshua Duplechian/X-Games.
  Dubbelt svenskt på X-Gamespallen i Knuckle Huck
  Henrik Harlaut och Jesper Tjäder plockade hem en medalj var på X-Games när de slutade på en andra- respektive tredjeplats i Knuckle Huck. Redan innan silvret var Henrik Harlaut den skidåkare med flest X-Gamesmedaljer genom tiderna – nu är samlingen uppe i totalt fjorton stycken.
  Läs mer

 • Det svenska laget fr.v. Thoe Thoren, Oliver Blomberg, Victor Knutsen och Melvin Seliberg. Foto: Mattias Blomberg.
  Succé för de svenska freeskiåkarna på World Rookie Fest
  På en av de största internationella tävlingsscenerna för ungdomar under 18 år – World Rookie Fest – fick samtliga svenskar kliva upp på pallen. Inte nog med de fina individuella prestationerna så vann de även utmärkelsen ”best team”.
  Läs mer

 • Isak Davidsson slog till med personbästa på världscupen i Laax, Schweiz.
  Personbästa på världscupen av Isak Davidsson – elva på Laax Open
  Efter en intensiv tävlingsvecka i Laax, Schweiz, där både kval och semifinal har avverkats var det i dag, söndag, äntligen dags för världscupfinal. Bland de tolv herrarna fanns Isak Davidsson som slog till med personbästa när han slutade på en elfte plats.
  Läs mer

 • Isak Davidsson. Foto: Daniel Bernstål.
  Isak Davidsson vidare till säsongens första världscupfinal
  Isak Davidsson slog till med säsongens fösta världscupfinal på prestigefyllda Laax Open. Efter att ha knipit den sista platsen till semifinal levererade han återigen imponerande åkning och tog sig vidare till final. På söndag gör han, och de elva andra åkarna, upp om pallplatserna i finalen som sänds live på Red Bull TV.
  Läs mer

 • Isak Davidsson under Laax Open 2023. Foto: FIS.
  Isak Davidsson och Oliwer Magnusson vidare till semifinal på Laax Open
  Under onsdagen gick säsongens första slopestylekval på världscupen av stapeln. Isak Davidsson och Oliwer Magnusson knep varsin plats till fredagens semifinal som sänds live på Laax Opens webbplats med start klockan 13.15.
  Läs mer

 • Oliwer Magnusson. Foto: FIS.
  Oliwer Magnusson tre placeringar från världscupfinal – ”less på det tricket”
  Det blev tyvärr ingen big air-final för de svenska åkarna i Copper Mountain, USA, där Oliwer Magnusson endast var tre placeringar från att kvala. Trots finalmissen är det ett formstark landslag som ser fram emot att starta det nya året med slopestyle.
  Läs mer

RSS för Grässkidåkning


 • Edvard Nord under världscupavslutningen i Marbach, Schweiz. Foto: Janine Hurni (SUI).
  Rekordbra världscupsäsong av de svenska grässkidåkarna
  Efter helgens världscupavslutning i schweiziska Marbach lägger Ski Team Sweden Grasski nu en rekordbra säsong bakom sig. Sommaren har bjudit på flera rekord – bland annat den första svenska topp 10-placeringen någonsin i världscupsammanhang.
  Läs mer

 • Carl Söderlund under VM-slalomen i Cortina d’Ampezzo, Italien.
  "Vi uppnår våra mål – dock i ”fel” grenar"
  De två avslutande dagarna på VM i grässkidor bjöd på slalom och storslalom. Teknikgrenarna var på förhand svenskarnas största chans till fina placeringar men topp-resultaten levererades – något förvånande – i fart- och kombinationsgrenarna.
  Läs mer

 • Carl Söderlund under VM i Cortina d’Ampezzo, Italien.
  VM i grässkidor i full gång – följ tävlingarna live
  Vintern närmar sig men i italienska Cortina d’Ampezzo är VM i grässkidor i full gång. Under de två första tävlingsdagarna har de svenska åkarna levererat fina resultat med flera personbästan i mästerskapssammanhang.
  Läs mer

 • Edvard Nord och Carl Söderlund inför start på storslalomen i Tambre, Italien.
  Grässkidåkarna visade fin form på VM-genrepet i Tambre
  Läs mer

 • Foto: Martin Stepanek
  Intensiv tävlingshelg för Nord – ”sporrad att träna mer och hårdare”
  En brant och ojämn backe satte grässkidåkarna på prov under en intensiv tävlingshelg i Jasenska Dolina, Slovakien. Edvard Nord var enda svenska åkaren på plats och slog till med den femte snabbaste åktiden i storslalomens andra åk.
  Läs mer

 • Grässkidåkare Carl Söderlund.
  Svenska framgångar i grässkidåkning
  Säsongen har startat för våra svenska landslagsåkare i grässkidåkning, Edvard Nord och Carl Söderlund. Och det har börjat bra, de fortsätter flytta fram sina positioner och slå personbästa.
  Läs mer

 • Edvard Nord åker grässlalom. Foto: Martin Stepanek, Czech Team
  Historiska resultat av Edvard Nord
  För första gången någonsin har vi en grässkidåkare topp-10 i världscupen – och inte bara en gång, utan två.
  Läs mer

RSS för Längdåkning


 • Jonna Sundling och Calle Halfvarsson är båda med i truppen till världscupen i Lahtis. FOTO: DUSTIN SATLOFF/BILDBYRÅN
  Längdlandslaget till världscupen i Lahtis
  Världscupen är tillbaka på europeisk mark och går in mot avrundning av säsongen. Fyra stopp återstår – där striden om kristallpokalerna kommer att avgöras.
  Läs mer


 • Truppen till nordiska juniorlandskampen i Otepää
  Den 15-17 mars kommer den nordiska juniorlandskampen 2024 hållas i Otepää, Estland. Här är åkarna som kommer att representera Sverige under tävlingshelgen.
  Läs mer

 • Håll dig uppdaterad med Nyheter i Längdsverige
  Håll dig uppdaterad med Nyheter i Längdsverige – missa inte vårt nyhetsbrev
  Svenska Skidförbundet Längds nyhetsbrev håller dig uppdaterad på allt som sker i vårt avlånga längdskidland. Prenumenera du också.
  Läs mer

 • Grava Sk samlade för start i Stjärnjakten 2023. Foto: SSF
  Dags för den stora Stjärnjaktsfinalen
  Samtidigt som världscupavslutningen genomförs i Falun helgen 15-17 mars sker även årets stora finalen av Stjärnjakten.
  Läs mer

 • Många möjligheter finns för dig som vill satsa på din skidåkning efter gymnasiet
  Nu kan du ansöka till elitmijöerna i Falun, Umeå och Östersund!
  Är du senior och söker en miljö att utvecklas i? Det finns många olika möjligheter att fortsätta satsa på skidåkning - antingen i kombination med studier eller utan att studera.
  Läs mer

 • Folksam Cup får ett nytt inslag under årets tekniksprint.
  Sprint med heat för alla en nyhet på Folksam Cup
  Nu får alla chansen att prova sprintåkning i heat. Det är årets nyhet i Folksam Cup när landets distrikt samlas i Järpen den 2–4 mars.
  Läs mer

 • Øyvind Karlsson, filosofie doktor stärker upp förbundets utvecklingsgrupp
  Landslagsorganisationen får förstärkning från Mittuniversitet
  Øyvind Karlsson, som är filosofie doktor i hälsovetenskap med inriktning på idrottsvetenskap vid Mittuniversitetet i Östersund, kommer att stärka upp förbundets forsknings- och utvecklingsarbete kopplat till elitskidåkning.
  Läs mer


 • Svenska truppen till Skandinaviska Cupen i Hommelvik
  Den 1 – 3 mars är det dags för den tredje och sista Skandinaviska Cupen för säsongen. Här är åkarna som kommer att representera Sverige under tävlingarna i Hommelvik, Norge.
  Läs mer

 • Hanaslöv friluftsanläggning i Alvesta kommun
  Lysande exempel på samverkan för anläggningsutveckling
  En slumrande skidanläggning som fått nytt liv genom engagemang, delade visioner och långsiktigt arbete - historien om Hanaslöv bjuder på en inspirerande pågående resa i Alvesta kommun. En resa som också bör vara möjlig för din hemmaanläggning i din kommun. Klicka in på det senaste anläggningsforumet och lyssna, det kan bli startskottet för nya idéer och samverkansplaner hos just dig!
  Läs mer

 • Svensk succé under världscupen i Canmore och Minneapolis.
  Strössel av pallplatser under världscupens Nordamerika-turné
  Det blev totalt tio podium för Sverige under världscuptävlingarna i Kanada och USA, varav fyra vinster. En turné som avslutades med en fantastisk publikfest och dubbel dubbel för svenska damerna.
  Läs mer

RSS för Puckel


 • Nicolina Stenkula. Foto: Roger Bäck.
  Europacupen avslutas i Alperna – här är svenska laget till de två sista stoppen
  Det svenska laget har hittills kammat hem 26 pallplatser på Europacupen denna säsong. Nu ska de totala cuperna avgöras när det endast återstår fyra tävlingarna. Här är de svenska åkarna som kör de två sista stoppen på Europacupen nere i Alperna.
  Läs mer

 • Foto: Roger Bäck.
  Svenska åkarna briljerade när Europacupen i puckel arrangerades i huvudstaden
  De svenska åkarna briljerade när Europacupen i puckel tog plats i huvudstaden. Hammarbybacken i Stockholm bjöd på en häftig inramning när två tävlingar i parallell gick av stapeln. Några av världens bästa puckelåkare, däribland det svenska landslaget, gjorde upp om de ärofyllda pallplatserna till jublet av den stora publiken – som i sin tur bjöds på en show de sent kommer glömma.
  Läs mer

 • Ludvig Fjällström och Filip Gravenfors på Europacupen i Hammarbybacken 2022.
  Publikfest väntar när Europacupen i puckel kommer till Hammarbybacken
  Den 22–23 februari kommer Stockholm vibrera av spänning när den efterlängtade Europacuptävlingen i puckel återvänder till Hammarbybacken. Med ett imponerande startfält från hela Europa kommer publiken bjudas på en rafflade show och spännande dueller.
  Läs mer

 • Fr.v. Karl Wärme, Nicolina Stenkula och Elis Lundholm som alla fick kliva upp på pallen under helgen.
  Puckelåkarna fortsätter imponera på Europacupen – fem pallplatser i Taivalkoski
  Framgångarna för det svenska åkarna på Europacupen i puckel fortsätter rulla in. På det andra stoppet för säsongen, i finska Taivalkoski, plockade laget hem ytterligare fem pallplatser. Med den imponerande inledningen på säsongen ligger flera svenska åkare med i toppen av totalcuperna.
  Läs mer

 • Fr.v. Elis Lundholm, Nicolina Stenkula, Jakob Hansson Mathisen, Karl Wärme och Noel Gravenfors.
  Lysande start på Europacupen i puckel – nio pallplatser på hemmaplan i Duved
  Europacuppremiären resulterade i hela nio svenska pallplatser, av sju olika åkare, något som visar på både bredd och topp. Med en lysande start på hemmaplan blir det spännande att följa fortsättningen av Europacupsäsongen som har sitt nästa stopp i Finland redan den 10–11 februari.
  Läs mer

 • Ski Team Sweden Moguls efter säsongens sista världscuptävling i Nordamerika.
  Stegfeldt femma på världscupen i parallell – flera svenskar med pallchans i totalcuperna
  Söndagen bjöd på ymnigt snöfall när säsongens sjätte parallelltävling avgjordes i Deer Valley, USA. Framför den stora publiken bjöd Rasmus Stegfeldt på fin åkning och plockade hem en imponerande femte plats. Nu väntar en rafflande avslutning på säsongen där flera svenska åkare finns med i toppen av både singel-, parallell- och totalcupen.
  Läs mer

 • Herrarnas pall fr.v. Ikuma Horishimam (JPN), Mikael Kingsbury (CAN) och Filip Gravenfors.
  Filip Gravenfors tar säsongens femte pallplats på världscupen i Deer Valley
  Filip Gravenfors fortsätter rada upp pallplatser på världscupen i puckel. Framför en stor publik i Deer Valley, USA, plockade han hem säsongens femte pallplats när han slutade trea. Det svenska landslaget stod även för en mycket start laginsats med bland annat tre svenskar i superfinal.
  Läs mer

 • Fr.v. Elis Moberg, Olivia Hedberg, Nova Nilsson, och Noel Gravenfors.
  Fina prestationer och massor av erfarenhet för puckelåkarna under världsungdoms-OS
  De svenska puckelåkarna stod för imponerande insatser under världsungdoms-OS i Gangwon, Sydkorea. I deras internationella tävlingspremiär plockade de med sig både fina resultat – däribland två topp fem placeringar – och massor av erfarenhet.
  Läs mer

 • Herrarnas pall på världscupen i Waterville, USA. Fr.v. Ikuma Horishimam (JPN), Mikael Kingsbury (CAN) och Walter Wallberg.
  Walter Wallbergs revansch – trea i parallellpuckel på världscupen i Waterville
  I säsongens femte parallellpuckel på världscupen tog sig hela fyra svenskar vidare till finalomgångarna. I semifinalen fick vi se ett helsvenskt möte när Filip Gravenfors och Walter Wallberg gjorde upp om tredjeplatsen där Walter Wallberg drog det längsta strået.
  Läs mer

 • Emil Holmgren, Walter Wallberg och Albin Holmgren.
  Walter Wallberg precis utanför pallen på världscupens nya stopp i Waterville
  Säsongens sjunde tävlingshelg gick av stapeln i Walterville, USA, som också är ett nytt stopp på världscupen. Walter Wallberg hanterade den nya backen bäst av de svenska åkarna när han slutade precis utanför pallen på en fjärde plats.
  Läs mer

RSS för Rullskidor

RSS för Skicross • Kruse Een och Engelbrekts gör världscupdebut i Reiteralm
  24-25 februari kör Ski Team Sweden Skicross dubbla tävlingar i Reiteralm, Österrike, och vi får se två världscupdebutanter i kvalet: Sebastian Engelbrekts och Uma Kruse Een. Dessutom är Erik Wahlberg tillbaka på världscuptouren.
  Läs mer


 • Sportlovsaktivitet: Prova på skicross i Gällö med gratis lunch och liftkort
  8-9 mars bjuder Gällö SK in till prova på i skicrossbanan i Mickelbacken och bjuder alla barn på lunch och liftkort. Skicka en intresseanmälan och njut av en rolig sportlovsaktivitet!
  Läs mer


 • Skicross en masse - från världscup till prova på: Här hittar du evenemangen
  Det händer mycket i skicross-Sverige och det finns mängder av chanser att åka skidor och skicross, både för den som vill prova på och för den som är mer etablerad, de kommande veckorna. Här hittar du evenemangen!
  Läs mer


 • Tre år efter invigningen – Gällö står värd för skicross-SM 2024
  På tre år har Gällö SK byggt och etablerat skicrossbanan i Mickelbacken med ideella krafter. Nu ska de stå värd för sitt första större evenemang när SM i skicross anordnas i Gällö.
  Läs mer


 • Ski Team Sweden Skicross på plats i Bakuriani: ”Ett otroligt go i laget”
  Efter Erik Mobärgs vinst och Fredrik Nilssons personbästa samt en femteplats för David Mobärg i italienska Alleghe tar sig nu Ski Team Sweden Skicross an Bakuriani med flyt. – Jag tror vi går in i Bakuriani med ett otroligt go i laget, säger Viktor Andersson.
  Läs mer


 • Ski Team Sweden Skicross tar sikte på Alleghe
  David och Erik Mobärg, Elliot Baralo och Fredrik Nilsson stod på start i den mäktiga banan i St. Moritz i helgen. Där slutade det med en fin femteplats för Erik Mobärg och nu laddar Ski Team Sweden Skicross om för tävlingar i italienska Alleghe.
  Läs mer


 • Sandra Näslund har opererats – fyra veckors rehabilitering planeras
  Under måndagen genomgick Sandra Näslund en knäoperation där en meniskskada har åtgärdats. Nu väntar fyra veckors rehabilitering för skicrosstjärnan innan en ny avstämning görs. Förhoppningen är att Näslund kan köra någon tävling senare under säsongen.
  Läs mer


 • Young Shing och Nilsson tar lagguld på ungoms-OS
  William Young Shing och Alexandra Nilsson tog Sveriges andra skicrossguld i lagtävlingen på ungdoms-OS i Sydkorea efter en dramatisk semifinal där Måns Abersten kraschade.
  - Det var sjukt känslosamt att få vinna tillsammans, säger Alexandra Nilsson till SOK.

  Läs mer


 • Ski Team Sweden Skicross drar vidare till St. Moritz – nytt stopp på världscuptouren
  Tävlingarna i Nakiska gav en fjärde- och en femteplats för Erik och David Mobärg men också, som bekant, knäproblem för Sandra Näslund. Nu väntar ett nytt världscupstopp i form av St. Moritz för fyra åkare ur Ski Team Sweden Skicross.
  Läs mer


 • Dubbla skicrossmedaljer på ungdoms-OS: Kruse Een och Abersten tog guld och brons
  Uma Kruse Een tog den svenska truppens första guld i skicrosstävlingarna i Gangwon efter att ha dominerat heaten tävlingen igenom. Det följde Måns Abersten upp med ett brons i herrtävlingen.
  Läs mer

RSS för Snowboard


 • Felix Axelsson, Massa Brudar, tilldelades Svenska Spels Hejapris. Foto: Joseph Berglund.
  Felix Axelsson tilldelas Hejapriset – delar med sig till tjejer inom snowboard
  Tack vare sin kreativitet och glädje tilldelades Felix Axelsson Svenska Spels Hejapris under Swedish Snowboard Series (SSS) tredje stopp i Kläppen. Prispengarna på 10 000 kronor delar han med sin klubb Massa Brudar för att stötta tjejer inom sporten.
  Läs mer

 • Foto: Max Månsson.
  Häng med på Rookie Tour när vi besöker din hemmapark – fyra stopp vecka 8
  Äntligen är Rookie Tour tillbaka! Under vecka 8 reser vi runt i landet och shreddar i Skellefteå, Vännäs, Bollnäs och slutligen Falun. Tillsammans mer er skapar vi snowboardpepp, utvecklas och har kul i hela parken – hoppas vi ses på något av stoppen.
  Läs mer

 • Bild från SM i Kläppen 2023. Foto: Daniel Bernstål.
  Från kids till landslagsstjärnor – stort startfält samlas i Kläppen Nationalarena
  Freeski- och snowboardentusiaster, det har blivit dags att ta fram era bästa trick och högsta hejarop. Swedish Snowboard Series och Swedish Slopestyle Tour bjuder tillsammans med Sälens IF in till hisnande tävlingar i Kläppen den 10–11 februari, där peppade åkare i alla åldrar och nivåer kommer utmana sig själva och sprida åkglädje.
  Läs mer

 • Rookie Camp i Funäsdalen. Foto: Daniel Bernstål.
  Rookie Camp – en plats för gemenskap och utveckling
  Första helgen i februari samlades över 40 peppade snowboardåkare för att delta på säsongens Rookie Camp. Parken i Funäsdalen fylldes av näst intill lika många tjejer som killar och applåder och hejarop hördes långväga när de peppade varandra, utvecklades tillsammans och spred snowboardglädje.
  Läs mer

 • Big Day Out.
  Häng med snowboardlandslaget på Big Day Out
  Succén är tillbaka! Passa på att hänga i backen tillsammans med åkare från snowboardslandslaget den 18 februari i Väsjöbacken i Sollentuna, Stockholm. En dag för alla där vi njuter av gott sällskap och bra shred tillsammans.
  Läs mer

 • Sven Thorgren. Foto: Bildbyrån.
  Efter kvalvinsten – Sven Thorgren tvingades avstå semifinalen på grund av krasch
  Sven Thorgren vann världscupkvalet på Laax Open och var ett hett namn för pallen. Men tyvärr satte en krasch under träning stopp för tävlandet och Sven Thorgren tvingades avstå fredagens semifinal.
  Läs mer

 • Sven Thorgren. Foto: Daniel Bernstål.
  Sven Thorgren vinnare av slopestylekvalet i Laax – på fredag väntar semifinal
  Sven Thorgren visade storform i tisdagens slopestylekval i Laax, Schweiz. Redan i det första åket ställde han ner dagens bästa åk och vann därmed kvalet. På fredag väntar semifinal som sänds live på Red Bull TV och Laax.com/open med start klockan 10.15.
  Läs mer

 • Säsongspremiär på Europacupen för snowboardåkarna. Foto: Sara Kingdom.
  Toppar och dalar för snowboardåkarna på Europacuppremiären
  Årets, och även säsongens, första tävlingar på Europacupen bjöd på både toppar och dalar för de svenska snowboardåkarna. Några av topparna stod bland annat Novalie Engholm för när hon kammade hem två fjärdeplatser och personbästa. Även EC-debutanten Nias Hedberg slog sig in i toppen direkt när han slutade femma i slopestyletävlingen.
  Läs mer

 • Gabriel Almqvist. Foto: FIS.
  Gabriel Almqvist landade sin första dubbel 1620 i tävlingssammanhang – ”superroligt”
  Gabriel Almqvist imponerade under big air-kvalet på världscupen i Copper Mountain, USA, när han landade sin första dubbel 1620 i tävlingssammanhang. Ett trick han är ensam om att göra och som kan gynna honom i kommande slopestyletävlingar.
  Läs mer

 • Ride Days med Progsession.
  Datum för säsongens första Ride Days – häng med på vinterns tjejevent
  Vinter är i full gång och säsongen kommer bjuda på massa roliga event för tjejer. Redan nu finns tre Ride Days inplanerade i kalendern – häng med.
  Läs mer

RSS för Speedski


 • Calle Ribbegårdh
  Åkarporträtt: Calle Ribbegårdh
  Calle Ribbegårdh är den åkare i den svenska VM-truppen som har åkt snabbast. Han har åkt skidor i inte mindre än 235,5km/h (!) Men i mars tänkte han putsa till den hastigheten ordentligt. Får vi se en utmaning mot det svenska rekordet kanske?
  Läs mer

 • Cornelia Thun Sandström
  Åkarporträtt: Cornelia Thun Sandström
  Med ett färskt personligt rekord på hela 207,86 km/h, en 4:e och en 5:e plats i årets världscuptävlingar och en bra känsla i åkningen, siktar Cornelia Thun Sandström, Kils SLK, på höga hastigheter och fina placeringar vid kommande VM i Frankrike.
  Läs mer

 • Olof Abrahamsson
  Åkarporträtt: Olof Abrahamsson
  Med ett personbästa på 234,95km/h och en 5:e plats på senaste världscuptävlingen är Olof Abrahamsson, Väst Alpin SK Göteborg, en åkare att räkna med när VM börjar i mitten av Mars. Vi tar pulsen på Olof inför kommande VM. Vad tror han om sina chanser och framför allt: hur fort tror han att det kommer det att gå?
  Läs mer

 • Mathilda Persson
  Mathilda på pallen igen, Siri ny medlem i 200-klubben
  Förhållandena var perfekta för speedski när , Mathilda Persson, IFK Falun Alpin, upprepade gårdagens prestation och tog sin andra pallplats på två dagar när hon blev trea i Frankrike idag.
  Läs mer

 • Mthilda Persson vars vc1
  Mathilda på pallen, nya medlemmar i 200-klubben
  Mathilda Persson, IFK Falun Alpin, kammade hem karriärens första världscuppallplats när hon blev 3:a i premiären i Vars, Frankrike idag. Samtidigt passerade hon den magiska 200km/h-gränsen för första gången.
  Läs mer

 • Olof och Mathilda snabbast
  Kvalsnabba svenskar - nu går det fort
  Vid dagens världscupkvalificeringar var Mathilda Persson och Olof Abrahamsson snabbast av de svenska åkarna. Det blev flera personliga rekord även idag. Imorgon är det final, då skruvas farterna upp ytterligare. Troligen uppåt 220km/h för de snabbaste åkarna.
  Läs mer

 • Ski Team Sweden Speedski 2024
  Världscuppremiär - snabbt direkt på träning
  Det var nästintill perfekta förhållanden i Vars, Frankrike, när årets världscup i speedski inleddes med obligatorisk träning idag. Våra svenska åkare var med bra och det ser mycket lovande ut inför resten av tävlingshelgen.
  Läs mer

 • Speedski-åkaren Olof Abrahamsson under VM i speedski 2023. Foto:TAM-TAM PHOTO.
  Häng med när speedski-säsongen 2023/2024 sätter igång
  Nu är det dags för det snabbaste svenska skidlandslaget att starta världscupsäsongen. Premiären sker onsdagen den 24 januari i franska Vars. Här får du koll status för landslaget, tävlingskalender och hur du följer oss under säsongen.
  Läs mer

 • SM flyttas
  SM senareläggs, flyttas till april
  Svenska cupen och SM i speedski som skulle ha avgjorts på Idre Fjäll den 12-14 januari har senarelagts. Nytt planerat datum är 6-7 april
  Läs mer

 • CFD ISO
  Speedskilandslaget snabbare med CFD
  Ski Team Sweden Speedski har fortsatt arbetet med att öka förståelsen för olika aerodynamiska fenomens betydelse för skidåkarens luftmotstånd. I år är fokus på datorstödda flödesanalyser, så kallade CFD-beräkningar. Analyserna visar på stor potential.
  Läs mer

RSS för Telemark


 • Alvin Noaksson under världscupen i Ål, Norge. Foto: @fis_telemark/Sam Decout.
  Stark laginsats under världscuptävlingarna i Norge
  Fyra svenska åkare stod på start under helgens världscuptävlingar i Ål, Norge. Förutom A-laget var också världscupdebutanten Vile Noaksson, 16 år på plats. Samtliga åkare levererade toppresultat där bland annat Karin Abrahamsson slog till med personbästa och veteranen Olle Collberg fick kliva upp på pallen.
  Läs mer

 • Olle Collberg slutade tvåa på världscupen i Ål, Norge. Foto: @fistelemark/Sam Decout.
  Olle Collberg tvåa på världscupen i telemark – första pallplatsen på två år
  Under helgens världscuptävlingar i Ål, Norge fick Olle Collberg kliva upp på pallen för första gången sedan 2022. Söndagens andraplats i Classic var karriärens tredje pallplats på världscupen för Olle Collberg som fick kliva upp på pallen för första gången redan för ett decennium sedan.
  Läs mer

 • Fr.v. Vile Noaksson, Alvin Noaksson, Olle Collberg och Karin Abrahamsson. Foto: Erik Noaksson.
  Förstaårsjunioren Vile Noaksson imponerade i Varingskollen
  Det stora samtalsämnet efter FIS-tävlingarna i Varingskollen, Norge, var att det nu finns två bröder Noaksson att se upp för. Förstaårsjunioren, och lillebror, Vile Noaksson imponerade genom att utmana storebror Alvin Nokasson som tidigare under säsongen har plockat hem dubbla fjärdeplatser på världscupen.
  Läs mer

 • Porträttbild på Alvin Noaksson.
  Unge Alvin utmanar världseliten i telemark
  En ny utmanare har dykt upp i herrarnas världscup i telemark. Den unge åkaren Alvin Noaksson, tävlandes för Östersund Frösö SLK, gjorde stort avtryck i världscupen genom sina två fjärdeplatser under världscupdebuten.
  Läs mer

 • Pallen under världscupen i Melchsee Frutt Alvin Noaksson fyra Foto: fistelemark / Sam Decout
  Alvin Noaksson fortsätter göra avtryck i världscupen
  Alvin Noaksson, Östersund Frösö SLK, visar att fredagens fjärdeplats i världscupen inte var en engångsföreteelse. Under lördagens parallell upprepar han prestationen och landar ytterligare en fjärdeplats.
  Läs mer

 • Alvin Noaksson, Karin Abrahamsson och Olle Collberg. Foto: FIS/Sam Decout.
  Succéresultat av telemarksåkarna – Noaksson en placering från världscuppallen
  I Melchsee Frutt, Schweiz, avgjordes säsongens första Classic-tävling på världscupen i telemark där svenskarna levererade två topp sex placeringar. Alvin Noaksson var endast en placering från pallen när han slutade på en fjärde plats och Olle Collberg kammade hem sjätteplatsen.
  Läs mer

 • Karin Abrahamsson. Foto: Josef Obexer.
  Stabil världscuppremiär av Collberg och Abrahamsson
  Äntligen har världscupsäsongen för de svenska telemarksåkarna dragit igång. I italienska Carezza Dolomites levererade Olle Collberg och Karin Abrahamsson stabila resultat och visade fin form inför fortsättningen av säsongen – som kommer bjuda på både spänning och fartfyllda dueller.
  Läs mer

 • Olle Collberg. Foto: Sam Decout.
  Nu drar världscupen igång – följ telemarkslandslaget under vintern
  Telemark är sporten som bjuder på både spänning, variation och fartfyllda dueller. Den 17–18 januari gör det svenska telemarkslandslaget säsongspremiär på världscupen – så följer du tävlingarna och får stenkoll på sporten i vinter.
  Läs mer

 • Bröderna Noaksson i backen. Foto: Erik Noaksson.
  Säsongens första GS-läger
  Den 18-19 november var det dags för säsongens första GS-läger som denna gång förlades till Nalovardo, norr om Sorsele.
  Läs mer

 • Olle Collberg Karin Abrahamsson, Alvin Noaksson  och Erik Noaksson. Foto Sam Decout.
  Landslaget i Telemark 23/24
  Nu är det dags att presentera säsongens landslag i Telemark där 18-årige Alvin Noaksson nu tar klivet upp i A-landslaget.
  Läs mer

RSS för Alla på snö


 • Bakom kulisserna med Moa Liljendahl. Foto: SSF.
  Alla på snö – Bakom kulisserna med praktikanten Moa Liljendahl
  Säsongen 2023/2024 fyller Alla på snö hela 15 år. För att fira detta passar vi på att lära känna personerna bakom verksamheten som gör det möjligt för tusentals barn att uppleva skid- och snowboardglädje varje år. Denna gång får vi lära känna Moa Liljendahl som är student på Bosön Idrottsfolkhögskola och har gjort praktik på Alla på snö – häng med!
  Läs mer

 • Barn som får hjälp av ledare att åka ned för en backe. Foto: Ulf Palm.
  SkiStar och Alla på snö inspirerar barn och unga till ett mer aktivt liv
  Vecka 7 öppnar fjällturismbolaget SkiStar upp Hammarbybacken och välkomnar fjärdeklassare i Stockholms stads kommunala grundskolor för att uppleva en Alla på snö-dag.
  Läs mer

 • Bakom kulisserna med Maria Segerman. Foto: Privat/Lasse Trons.
  Alla på snö – Bakom kulisserna med Maria Segerström
  Säsongen 2023/2024 fyller Alla på snö hela 15 år. För att fira detta passar vi på att lära känna personerna bakom verksamheten som gör det möjligt för tusentals barn att uppleva skid- och snowboardglädje varje år. Denna gång får vi lära känna Maria Segerström från Järfälla kommun – häng med!
  Läs mer

 • Barn som hoppar och kastar snö upp i luften, plus en Alla på snö-logotyp med texten 15 år. Foto: Trons.
  Alla på snö jubilerar – 15 år av snöglädje
  Ett och ett halvt decennium har gått sedan Svenska Skidförbundets banbrytande initiativ "Alla på snö, startade. Under årens lopp har vi spridit vår passion för vintersport till hundratusentals barn och ungdomar runtom i Sverige.
  Läs mer

 • Bakom kulisserna med Erica Edman. Bakgrundsfoto: Lasse Trons.
  Alla på snö – Bakom kulisserna med Erica Edman
  Jullovet närmar sig med stormsteg och vi laddar för en jul fylld med massa snö och skid- och snowboardåkning. Vad passar då bättre än att kika in bakom kulisserna i Alla på snös verksamhet. Denna gång får vi lära känna Erica Edman som är utbildare i längdåkning – häng med!
  Läs mer

 • Glada barn åker skidor, längst ned visas Alla på snös och Swedbanks logotyper. Foto: Ulf Palm.
  Alla på snö välkomnar Swedbank
  Det är med stor stolhet vi hälsar vår senaste samarbetspartner Swedbank varmt välkommen som ny samarbetspartner till Alla på snö.
  Läs mer

 • Alla på snö firade höstlovet i Kungsträdgården, Stockholm, med snowboardåkning.
  Alla på snö firade höstlov med över 130 snowboardsugna barn
  Alla på snö firade traditionsenligt höstlovet med snowboardåkning i Kungsträdgården, Stockholm. Inte ens vädret kunde stoppa över 130 barn från att testa att glida fram på brädan för allra första gången. Med denna succéstart på säsongen är vi nu mer än redo för snö och vinter.
  Läs mer

 • Mikael Björling, Alla på snö-utbildare alpint. Foto: Privat.
  Alla på snö – Bakom kulisserna med Mikael Björling
  Snön har anlänt i vissa delar i landet och vintern är på intågande. Vad passar då bättre än att kika in bakom kulisserna i Alla på snös verksamhet. Denna gång får vi lära känna Mikael Björling som är utbildare i alpint – häng med!
  Läs mer

 • Jörgen Styffe, Alla på snö-utbildare alpint/snowboard.
  Alla på snö bakom kulisserna
  Svenska Skidförbundets succéverksamhet Alla på snö sprider varje år snöglädje till över 22 000 barn och utbildar fler än 1000 gymnasielever till Alla på snö-ledare. För att göra allt detta möjligt finns dessutom ett nationellt utbildningsteam och många eldsjälar runt om i landet. Denna säsong vill vi lära känna personerna bakom kulisserna – häng med!
  Läs mer

 • Foto: Lasse Trons.
  OBOS förlänger samarbetet med Alla på snö
  Bostadsutvecklaren OBOS och Alla på snö fortsätter samarbetet under säsongen 2023/2024. Tack vare OBOS stöd kan vi se fram emot ännu en succévinter där barn och ungdomar får möjligheten att uppleva snöglädje.
  Läs mer

Huvudsponsor