Hoppa till sidans innehåll

Folksam Cup 2022

08 MAR 2022 14:40
Stort grattis till vinsten alla Dalaåkare!
  • Uppdaterad: 08 MAR 2022 14:40

I helgen genomfördes Folksam Cup 2022 i Järpen. Folksam cup är distriktskampen där 15–16-åringar får chansen att tävla individuellt i tekniksprint, prolog och jaktstart, samt köra stafett och kämpa som ett lag.

Första tävlingsdagen avgjordes tekniksprinten, där det ställs stora krav på snabbhet, styrka och teknik. Järpens SK har verkligen fått till en rolig och teknikutmanande bana, som många ungdomar berömde. 

Dag två var det dags för en inledande prolog på 2,7 kilometer, följt av en spännande jaktstart på 5,2 kilometer. Att köra två tävlingar på samma dag är en häftig utmaning som ungdomarna tog på bästa sätt och vi fick även se flera rafflande upplösningar ända in på målrakan. 

Sista dagen var det dags för de spännande stafetterna. Först avgjordes den fartfyllda parstafetten sen den långa stafetten med fyra sträckor där mycket kan hända.

I den spännande distriktskampen lyckades Dalarna till slut ta hem segern före Småland och Gästrikland. Under de olika tävlingsdagarna har även Östergötland, Ångermanland och Västmanland lyckts kliva upp på pallplats.

Vi vill rikta ett stort TACK till Victor och Daniel som var ansvariga ledare på plats. Ni är fantastiskt viktiga. Stort tack till Erik Söder som var Dalarnas vallarepresentant. Sen vill vi passa på att rikta ett tack till alla föräldrar som fanns på plats och stöttade våra aktiva, utan er skulle detta inte ha varit möjligt!

Skribent: Minna Sunesson
E-post: This is a mailto link
SSF TA
Lägerkalender
Blå sidopuff Skidor vill
idrottslyftet_316x103
FIS_316x103
 

Postadress:
Dalarnas Skidförbund
Idrottens Hus, Pelle Bergs Backe 3B
791 50 Falun

Besöksadress:
Pelle Bergs Backe 3
791 50 Falun

Kontakt:
Tel: 0722404800
E-post: dalarnas.skidforbund...

Se all info