Hoppa till sidans innehåll

Uppmaning till klubbar och aktiva inom Dalarnas skidförbund-längd

18 JAN 2021 09:32
DSF-längd uppmanar dalarnas ungdomar att enbart tävla i distriktet
  • Uppdaterad: 18 JAN 2021 09:32

SSF har tagit fram rekommendationer för tävlingsverksamheten under Covid-19 pandemin.

Ungdomar födda 2005 eller senare kan tävla enstaka tävlingar på distriktsnivå. SSF har för att ge de som bor i distrikt där det inte går att arrangera tävlingar pga. snöbrist satt en öppning att man kan delta i en distriktstävling i ett annat distrikt om det finns plats och arrangören tillåter det. Syftet med den öppningen är att ge dem som inte annars kommer att få tävla i vinter en möjlighet till det.

Den andra gruppen som kan tävla är de som betraktas som yrkesmässig elitidrottare och då enbart på seniornivå. Se definition på www.skidor.com

Vi har mottagit synpunkter på att vi har dalaåkare som inte följer SSF rekommendationer angående tävlingar. Eftersom Dalarna kan erbjuda verksamhet för längdåkning med tävlingar inom distriktet uppmanar Dalarnas skidförbund alla klubbar och aktiva attenbart delta i tävlingar inom distriktet.

11–16 år kan tävla i enstaka tävling på distriktsnivå. Se mer info på denna länk: https://www.skidor.com/globalassets/langdakning/dokument/tavlingarrangemang/regler/2020/201215-tavlingsverksamhet-langd-20-21.pdf

Under 11år är det lokala tävlingar som gäller.
Här ligger det stort ansvar på klubbarna att man anstränger sig och arrangerar lokala tävlingar. Kontakta närstående klubb om man anser att man inte kan bedriva verksamhet lokalt av någon anledning. Med den närstående klubben måste man vara överens om att det passar in i deras verksamhet. Dalaklubbar som arrangerar tävlingar ska inte heller acceptera anmälningar som kommer utanför distriktet. Enbart av klubbar/ distrikt som inte kan bedriva egen tävlingsverksamhet.

Följer inte till exempel Dalarna, som kan bedriva verksamhet rekommendationerna så kan de leda till att SSF blir tvungen att stänga den öppningen helt och då kommer dom klubbar och distrikt som inte har verksamhet att drabbats oerhört hårt.

LK-Dalarna

Skribent: Minna Sunesson
E-post: This is a mailto link
SSF TA
Lägerkalender
Blå sidopuff Skidor vill
idrottslyftet_316x103
FIS_316x103
 

Postadress:
Dalarnas Skidförbund
Idrottens Hus, Pelle Bergs Backe 3B
791 50 Falun

Besöksadress:
Pelle Bergs Backe 3
791 50 Falun

Kontakt:
Tel: 0722404800
E-post: dalarnas.skidforbund...

Se all info