Hoppa till sidans innehåll

Strategi 2026

03 NOV 2020 10:20
  • Uppdaterad: 03 NOV 2020 10:20

Nu lanserar vi Svenska Skidförbundets Strategi 2026 som kommer ge oss riktningen framåt för den förflyttning vi tillsammans ska göra inom Skid- och snowboardsverige under de kommande åren.

Arbetet med att ta fram Svenska Skidförbundets nya strategiska plan och prioriterade områden har pågått under ett antal år men har de senaste 1,5 åren intensifierats. Arbetsmöten med föreningar, distrikt, styrelse, ledningsgrupp samt personal har genomförts. RFs strategiska plan 2025 har även varit vägledande i vissa delar av processen.

Strategi 2026 antogs enhälligt under förbundsmötet i oktober och nu påbörjas det viktigaste arbetet; att förvandla pappersprodukten till verklighet.

Som första specialidrottsförbund publicerar SSF, utöver den sedvanliga strategiska planen i pappersformat, även strategin i webbformat. Det är en informativ och interaktiv samlingsplats där hela vår skidrörelse ska känna sig inkluderade och inspirerade att arbeta med vår gemensamma utveckling.

Här finns verktyg och konkreta exempel för både distrikt och föreningar. Vi har dessutom tagit fram en film som på ett enkelt sätt förklarar bakgrunden till den strategiska planens innehåll.

– Detta är starten på en spännande utvecklingsresa.Vikten av att vi alla känner ansvar och stolthet i det vi gör, och i det vi kommer behöva göra, kan inte nog understrykas. Vi vet samtidigt att våra distrikt och föreningar har nog med att hantera löpande frågor i vardagen. Därför har vi velat skapa en lättillgänglig plattform som är både tydlig och relevant. Utgångspunkten har hela tiden varit hur kan vi stötta och hjälpa våra föreningar och distrikt att bedriva bra idrottsverksamhet så att vi kan bli fler inom vår idrottsrörelse, säger förbundsdirektör Ola Strömberg.

Publiceringen av Strategi 2026 är startskottet av ett implementeringsarbete som kommer intensifieras under slutet av 2020 och våren 2021. Då genomförs bland annat "Tour 2026" som är en nationell turné där representanter från SSF kommunicerar, informerar och stöttar på plats ute i Skid- och snowboardsverige i det strategiska arbetet.   

Sist men inte minst, stort TACK till alla som har bidragit till den strategiska plan som kommer vägleda oss mot våra mål och se till att vi närmar oss vår vision Bäst i världen – Alla på snö!

Material och verktyg Strategi 2026 

Strategi 2026 (länk till webbplatsen)

Strategi 2026, utskriftsformat (PDF, 11 Mb)

Arbetsdokument (hur vi arbetade fram strategin)

Kort presentation av Strategi 2026 (PowerPoint, 17 Mb)

Diskussionsmaterial Strategi 2026 (PowerPoint, 7 Mb)

Skribent: Minna Sunesson
E-post: This is a mailto link
SSF TA
Lägerkalender
Blå sidopuff Skidor vill
idrottslyftet_316x103
FIS_316x103
 

Postadress:
Dalarnas Skidförbund
Idrottens Hus, Pelle Bergs Backe 3B
791 50 Falun

Besöksadress:
Pelle Bergs Backe 3
791 50 Falun

Kontakt:
Tel: 0722404800
E-post: dalarnas.skidforbund...

Se all info