Hoppa till sidans innehåll

Daniel Tynell stipendium


Daniel Tynells stipendium 2018
Läs här om stipendiet
Team Tynells hemsida
Är du eller känner du en skidungdom (HD 15-16) eller -junior (HD 17-20) som skulle vara värdig mottagare av stipendiet 2018?  
T.o.m den 23 april kan du söka "Daniel Tynells stipendium - med fokus på glädje och prestation" för insatser fram till och med skidsäsongen 2017/2018!
Skicka ditt förslag med motivering till
This is a mailto link


2017 längdting del 1, 3 maj var välbesök och traditionsenligt befann sig Daniel Tynell på plats för att dela ut sitt stipendium till två av våra unga och lovande skidåkare fån Dalarna.

Vi gratulerar årets stipendiater Alexander Karlsson, Källbottens IK och Oskar Lundqvist, Sellnäs IF. Vi tackar Alexander för att han besökte tinget och skickar ett tack till Oskars morfar för att han hoppade in och tog emot stipendiet när Oskar befinner sig på Bali. Nedan följer ett urklipp från motiveringarna.

”Med sin målmedvetna och ärliga tro om att allt är möjligt och med en nyfikenhet och ett brinnande intresse för att utvecklas som skidåkare, är Alexander sannerligen en inspiration för sin omgivning. Alexander visar med glädjen och viljan till sitt idrottande som drivkraft och fokus, att med långsiktigt och hårt arbete så når man framgångar”

”Som en sann förebild är Oskar är en kille som sprider glädje och energi till sin omgivning, både på träningarna och utanför. På ett föredömligt sätt, månar Oskar om de yngre förmågorna i klubben och både inspirerar och bidrar till att de utvecklar ett livslångt intresse för skidsporten.”

Stort grattis till er stipendiater! Tack till er som skickat in nomineringar, Daniel hälsar att juryns jobb inte varit enkelt och vi uppmanar er att söka nästa år!

Kika gärna också på www.teamtynell.se


Daniel Tynell stipendiet 2016
På skidtinget i Falun 28 april presenterades de två Daniel Tynell-stipendiaterna för 2016!
Ett stort grattis till Moa Olsson (Vansbro AIK SkidKlubb) och Jonatan Engdahl (Domnarvets GoIF) till fantastiska insatser i skidspåret och för skidsporten!
Lite ur respektive motivering:
”Moa har på ett föredömligt sätt genom enastående prestationer visat hur erfarenheter från sin mångfacetterade bakgrund kan användas som styrkor och fördelar. Genom att hela tiden fortsätta att kämpa framåt visar Moa med beundransvärd mental styrka och kämpaglöd, en imponerande förmåga att sträva efter utveckling och erfarenheter för att nå nya framgångar”

”Med en sann kärlek till längdskidåkningen och med en imponerande inställning och träningsvilja är Jonatan en fin inspirationskälla för sin omgivning. Med sin gedigna glädje och entusiasm för sitt idrottande sprider Jonatan smittsam och positiv energi kring sig och är en sann förebild för skidsporten, både som skidåkare, uppskattad ungdomsledare och som människa”
Så grattis än en gång till dessa fina ambassadörer för skidsporten!
Detta betyder ju som sagt (…och tyvärr) att några som sökt inte fick stipendiet  i år. Lika svårt varje gång för juryn då det är många fina glädjespridare inom skidsporten, men jag uppmanar innerligt att söka igen nästa gång!
Läs om Daniel Tynell stipendiet 2016 här


Daniel Tynell stipendium 2015
Tilldelades Moa Molander-Kristiansen , Domnarvets GOIF och
Sebastian Eriksson , Falu IK
Ett stort grattis till Moa Molander Kristiansen (Domnarvets GoIF) och Sebastian Eriksson (Falu IK Skidor) till fantastiska insatser i skidspåret och för skidsporten!
Lite ur respektive motivering:
”Som en sann fighter och med en imponerande mental styrka och kämpaglöd, visar Moa genom enastående prestationer att det går att vända tuffa motgångar till utvecklingsmöjligheter och erfarenheter för att nå nya framgångar!”
”Sebastian ger prov på en enorm kämpaglöd, nyfikenhet och vilja att hela tiden utveckla sig som skidåkare, och därigenom visar hur det kan leda till enastående prestationer och framgångar.”

Så grattis än en gång till dessa fina ambassadörer för skidsporten!
Detta betyder ju som sagt (…och tyvärr) att några som sökt inte fick stipendiet  i år. Lika svårt varje gång för juryn då det är många fina glädjespridare inom skidsporten, men jag uppmanar innerligt att söka igen nästa gång!
Läs om Sebastian och Moa på Team Tynell´s hemsida här


Daniel Tynells stipendium 2014

Så med största glädje går stipendiet i år till Maja Dahlqvist, Domnarvets GoIF och Martin Johansson, Korsnäs IF SK.Två fina förebilder, inte minst inom skidsporten!
Ett litet utdrag ur motiveringen för Maja:
Maja är en sann fighter, inspirationskälla och förebild för sin omgivning och visar en beundransvärd inställning och glädje till skidåkningen.
Maja har på ett föredömligt sätt genom enastående prestationer visat hur erfarenheter från sin mångfacetterade bakgrund kan användas som styrkor och fördelar

…och för Martin:
Med sin positiva inställning, gedigna glädje och sanna kärlek till sitt idrottande är Martin en fin inspirationskälla för sin omgivning.
Martin ger prov på en enorm drivkraft, nyfikenhet och vilja att hela tiden utveckla sig som skidåkare.
Som en sann förebild för skidsporten sprider Martin smittsam och positiv energi kring sig på både träningar och tävlingar och är en stor idol, inte bara för skidklubbens ungdomar

Läs på Team Tynell´s hemsida

Daniel Tynells stipendium

Daniel Tynells stipendium skall vara ett stöd och ett bidrag i den aktives satsning att vilja utvecklas som idrottare och skall uppmärksamma starka och fina prestationer snarare än enbart bra placeringar i resultatlistan. Stipendiet skall delas ut till den som med den gedigna glädjen till idrotten kämpar för att utvecklas och som utifrån sina egna förutsättningar gjort en beundransvärd prestation/-er.

Stipendiet skall uppmärksamma den som kanske många gånger fått "gå den långa vägen", men som aldrig ger upp och skall vidare spegla god kamratskap och i övrigt god moral.

Stipendiet om 2 x 5000 kr delas ut till skidungdomar (15-16) och/eller –juniorer (17-20) som representerar skidklubbar inom Dalarnas län.

Läs mer på www.teamtynell.se

2013 års Daniel Tynell stipendiater heter Sara Wadman ,IFK Mora SK och Julia Svan , Vansbro AIK SK.
Läs här motiveringen på Team Tynell hemsida
Sara Wadman´s mamma Anna Wadman och Julia Svan mottar Daniel Tynell stipendiet 2013

2012 års Daniel Tynell stipendiater heter
Anna Dyvik , SK Leksand och Jonas Eriksson St Tuna IK SK
Stipendierna delades ut av Daniel på skidtinget i Leksand 5e maj.
läs mer på Daniel Tynell hemsida

2011 delade Daniel  ut sina två stipendier till Stina Nilsson , Malungs IF & Gustav Eriksson , IK Jarl i samband med Dalarnas Skidförbunds skidting på Lugnet den 7e maj. Grattis Stina & Gustav !

Läs mer på Daniel Tynells hemsida

2010 delades Daniel Tynells stipendie ut för första gången och som otroligt värdiga mottagare och som "glädjespridare" inom skidsporten utsågs
Moa Larsson, Domnarvets GoIF och Emil Johansson, IK Jarl.

Uppdaterad: 20 MAR 2018 10:09
SSF TA
Lägerkalender
Blå sidopuff Skidor vill
Åre2019-316-103
idrottslyftet_316x103
FIS_316x103
 

Postadress:
Dalarnas Skidförbund
Idrottens Hus, Pelle Bergs Backe 3
791 50 Falun

Besöksadress:
Pelle Bergs Backe 3
791 50 Falun

Kontakt:
Tel: 0722404800
E-post: This is a mailto link

Se all info