Hoppa till sidans innehåll

Regionsverksamhet, region 3


2018-2019
Ansvarig för regionsverksamheten i Dalarna är
Fredrik Karlsson
Tel. 070-691 06 46
E post: Fredrik Karlsson


Om Regionverksamheten
För att ”spetsa” verksamheterna och åkarna i klubbar och distrikt, arrangerar regionen ett antal läger under främst försäsongen. Regionen består av fyra distrikt, Örebro, Gästrikland, Värmland och Dalarna. Verksamheten påbörjas med fysträningshelger under sensommaren, där man testas och får kunskaper och hjälp kring sin träning. För att ge koppling till skidgymnasiernas fysiska träning, används SOK:s ”fysprofilen” som en enhetlig testmetod. Från hösten och vidare in i säsongen genomförs ett antal snöläger. Lägret i november är uttagningsläger för den äldre ålderskullen för vidare avancemang i SSFs skolningsverksamhet.

Samordnande regiontränare ansvarar för bokning träningsmöjligheter (backplatser), samt tillser att det finns tränare och material på plats. Åkarna ombesörjer själva resa, logi och SkiPass. Alla vuxna som är med på lägren förutsätts också vara behjälpliga med genomförandet av verksamheten. Vi vill även medverka till att klubbtränare som genomgår fortbildning hos SSF stegutbildningar gör sin praktikdel på regionsamlingarna.

Verksamhetsbeskrivning
Verksamheten skall syfta till att möjliggöra att de åkare i regionen som vill det ”lilla extra” får ytterligare utvecklingsmöjligheter och chanser att åka och träna tillsammans med regionens jämlika. Regionverksamheten vänder sig till åldersgrupperna U15 och U16. Detta skall ske genom regelbundna sammankomster där stimulans och vidareutveckling nås genom positiv konkurrens och hög ambitionsnivå.

Uttagningskriterier
Verksamheten är öppen för regionens samtliga åkare i åldersgruppen U15 och U16. Förutsättning för deltagande är att åkaren avser att deltaga på samtliga samlingar som arrangeras i regions och SSFs regi, samt att åkaren har för avsikt att deltaga i samtliga nedan uppräknade tävlingar.

> Vemdalsslalom/Klövsjösvängen
> Sälen Cup
> Mr Lindvallen/Miss Lindvallen
> Samtliga USM-kval
> USM-finalen (Samtliga discipliner)

Åkare som börjat vid skidgymnasier ett år tidigare men fortfarande är ungdomsåkare skall inte ingå i regionverksamheten.

Uppdaterad: 03 SEP 2018 11:32 Skribent: Marie Sandberg-Nilsson
SSF TA
Lägerkalender
Blå sidopuff Skidor vill
idrottslyftet_316x103
FIS_316x103
 

Postadress:
Dalarnas Skidförbund
Idrottens Hus, Pelle Bergs Backe 3B
791 50 Falun

Besöksadress:
Pelle Bergs Backe 3
791 50 Falun

Kontakt:
Tel: 0722404800
E-post: This is a mailto link

Se all info