Hoppa till sidans innehåll

2017


Barnens Skidspel 2017
I strålande solsken och i perfekta skidspår och i välpreparerade ungdoms hoppbackar genomfördes  Barnens Skidspel på skidstadion i Falun, lördagen 11 mars.

1400 barn i åldern 1,5- ca 10 deltog. Och med alla närmaste anhöriga så fylldes skidstadion med ett hav av människor och solen fullkomligt flödade på oss.

Alla är vinnare på Barnens Skidspel och alla som genomförde fick en glimmande guld medalj!

Gratis skidutlåning fanns på plats och många var det som lånade skidutrustning och testade. Ibland var det lång kö och en liten väntan på att få låna, men alla väntade tålmodigt i solskenet. Barnen kunde välja att åka i spåren 200meter, 600 meter och 1500 meter. Många valde att åka många , många varv. Givetvis fanns det vätskekontroller efter banan . Eko mjölk och vatten fanns till alla barn , och vid mål smakade den ljumma chokladen mums.

För de lite större barnen fanns det möjlighet att låna utrustning och prova på backhoppning i de ganska nya ungdoms hoppbackarna.

Sopbilen var på plats för att visa hur vi sopsorterar  och Putte och Tage hejade på alla barnen efter banan. Putte höll också i uppvärmningen innan starterna.

Tack Falu Energi & Vatten , Arla , Dalatrafik/ Keolis, Arctic Paper Grycksbo och Dalarnas Tidningar som bidrar till att vi kan genomföra detta barn och familje arrangemang.

Stolta funktionärer från Dalarnas Skidförbund, Falu Kommun, Friluftsfrämjandet, Korsnäs IF SK, Holmens IF
www.falun.se/barnensskidspel
#barnensskidspel
Läs här

Uppdaterad: 04 DEC 2017 12:33 Skribent: Marie Sandberg-Nilsson
E-post: This is a mailto link
SSF TA
Lägerkalender
Blå sidopuff Skidor vill
idrottslyftet_316x103
FIS_316x103
 

Postadress:
Dalarnas Skidförbund
Idrottens Hus, Pelle Bergs Backe 3B
791 50 Falun

Besöksadress:
Pelle Bergs Backe 3
791 50 Falun

Kontakt:
Tel: 0722404800
E-post: dalarnas.skidforbund...

Se all info